PDK-specialist 

 Uw Porsche versnellingsbak en tussenbak revisie specialist in Ede   -   Tel : +31318500044  Mob. / WhatsApp : +31653447667
 

Tiptronic & Tiptronic S problemen.

De Tiptronic is de voorganger van de PDK en is ook nog een zogenoemde getrapte automaat.

De eerste Tiptronic werd gemonteerd in de Porsche 964 die gebouwd werd in 1989. Het was voor Porsche dan ook een hele stap richting de toekomst door gebruik te gaan maken van een stuk elektronica in de transmissie.

Sinds die tijd zijn vele Porsche's uitgevoerd met deze automatische transmissie zowel in de 2 als 4 wiel aangedreven Porsche's werden deze automatische transmissies erg gewild bij de Porsche liefhebbers.

De Tiptronic S werd voor het eerst gebruikt in de Porsche 993 en had als toevoeging dat er geschakeld kon worden met paddle's op het stuurwiel, dit ging door middel van een elektronisch signaal en was een grote sprong in de techniek.

De Tiptronic was in de eerste instantie bedacht om enkel te gaan gebruiken in de autosport om zeer snelle schakelingen te kunnen maken zonder teveel tijdsverlies te hebben tussen de schakelingen. Wel werd de Tiptronic zodanig geprogrammeerd dat bij teveel toeren er automatisch op-geschakeld zal worden om motorschade te voorkomen.


 
E-mailen
Bellen
Info